Session Logo
Demokratiser coaching! Alle fortjener en god coach

Demokratiser coaching! Alle fortjener en god coach

At gøre coaching tilgængelig for alle er en investering, der betaler sig. Desværre er coaching meget ofte forbeholdt de få. Lad os se på, hvorfor vi mener, at alle fortjener en god coach.

Pernille Brun |

Vi lever i en turbulent tid, hvor virksomheder konstant oplever forandringer i en hast ikke tidligere set. Nye job og markeder udvikler sig med hurtig hast, og mange oplever, at den uddannelse, de har taget, ikke længere er relevant eller har klædt dem ordentligt på i forhold til det jobmarked, de nu befinder sig i eller skal ud i.

Hvis vi vil følge med, må vi være tilpasningsdygtige og løbende videreuddanne os. Så i en verden, hvor forandring er den eneste konstant, hvem hjælper os så med at tilpasse os til, navigere i og efteruddanne os til det moderne arbejdsliv?

Professionelle erhvervs-coaches styrker ledere og medarbejdere ved at hjælpe dem med at bringe deres styrker i spil, skærpe deres færdigheder og lære nye måder at gøre tingene på. Professionel coaching skaber ringe af positiv indflydelse på ledelse, præstationer, velvære, samtidig med at organisationens mål nås.

Desværre er coaching ofte begrænset til ledere fra de øverste lag i virksomheden. Men eftersom 87 % af millennials prioriterer faglig udvikling, er det tid til at dekonstruere barriererne og gøre coaching tilgængelig for alle.

Lad os tage et kig på hvorfor coaching er afgørende og hvorfor vi mener, at alle fortjener en god coach.

Det moderne arbejdsliv nødvendiggør livslang læring

VUCA er et akronym udviklet af US Army War College. Det beskriver volatiliteten, usikkerheden, kompleksiteten (complexity) og tvetydigheden (ambiguity) i vores moderne verden, samt de arbejdsforhold, virksomheder og medarbejdere i dag arbejder under.

Meget af dagens arbejde er flyttet online og fjernarbejde er kommet for at blive - hvilket har medført store ændringer i forhold til hvordan vi arbejder - og hvornår. Men selv før Covid-19 undergik vores professionelle liv enorme ændringer og gav os nye måder at lede og arbejde på, også influeret af avanceret teknologi og indflydelsen fra nye generationers forventninger og måder at gøre tingene på.

Man kan argumentere for, at forandring har altid været normen. At verden konstant ændrer sig, og at vi mennesker har udviklet os proaktivt og reaktivt i takt med ændringer i vores omverden. Så er den forandring, vi oplever i dag, og den indvirkning, vi mærker på vores arbejdsliv, virkelig så anderledes end for 100 år siden?

Uden tvivl, ja. Vi har sat fart på tingene – og kombineret med teknologiske fremskridt står vi nu overfor en sprit ny verden, hvor måden, vi arbejder på, er i evig forandring.

I moderne organisationer skal folk hele tiden være klar til at arbejde på nye måder, med nye tankesæt og endda være forberedt på at skulle helt omskoles og kunne varetage helt nye former for arbejde end det, de først blev uddannet til. Derfor må både ledere, medarbejdere og organisationer være omstillingsparate.

Selvom det kan være sjovt, er forandringer også udfordrende. Derfor vil mange medarbejdere og ledere have brug for hjælp til at realisere deres potentiale og kunne meningsfuldt omstille sig og udvikle sig i takt med at forandringens vinde blæser.

Hvordan kan vi muliggøre professionel udvikling - samtidigt med at vi står midt i - og skal håndtere - forandringerne?

På grund af hastigheden, volatiliteten og tvetydigheden af ​​forandringer, vi står over for på daglig basis i moderne organisationer, er det vigtigt at medarbejderne og lederne med mellemrum kan træde tilbage, reflektere, forbinde sig til deres styrker og se tingene i det store billede.

Modstandsdygtighed, følelsesmæssig intelligens, engagement, fantasi, strategisk tænkning og ikke mindst lærings-agilitet (meta-færdigheden til at kunne navigere i forandringer og kunne lære nye færdigheder) er alt sammen egenskaber, der efterspørges hos både ledere og medarbejdere.

Hvordan kan disse egenskaber og færdigheder finpudses og trænes, samtidig med at lederen og medarbejderen skal håndtere og klare dagligdagens udfordringer samt et fuldtidsjob? Dette er ikke nogen nem opgave, men der er håb!

Professionelle erhvervs-coaching, der tilbydes som et løbende forløb, sikrer at ledere og medarbejdere er på forkant, samtidigt med at de passer deres arbejde. En god coach tilbyder sparring og vejledning til dagligdagens udfordringer og hjælper ledere og medarbejdere med at navigere gennem turbulente tider, samtidig med at lederen/medarbejderen udvikler sig selv, implementerer nye værktøjer og metoder og begynder at tænke på nye, konstruktive måder. En god erhvervscoach hjælper medarbejderne og lederne med at forstå det store billede og med at afprøve ”nye måder” og metoder i praksis, til gavn for lederen/medarbejderen selv, deres team og organisationen som helhed. Der skal ikke sættes hele dage af til udvikling - coachingen kan foregå i dagligdagen og endda online, for at minimere transporttid og øvrige logistik udfordringer. Det gør udviklingen realistisk, implementerbar og minimalt forstyrrende.

Lederens mange kasketter - et urealistisk forveningspres

En almindelig forståelse af ledelse er, at ledere både skal:

  • Inspirere med en overbevisende vision
  • Definere strategien
  • Sætte mål og milepæle
  • Udføre deres egne roller
  • Udvikle deres teams
  • Præstations-styre og hjælpe medarbejderne med at udvikle sig
  • Løse konflikter
  • Drive forandringer
  • … og meget mere

Kort sagt forventes det, at lederne får det bedste frem i sig selv,og i os alle – og kan bære alle kasketterne. Nogle ledere trives med dette store og alsidige ansvar, mens andre kommer til kort. En ting, der dog er sikkert, er, at ansvaret for at sikre medarbejdernes læring og udvikling ofte er det sidste, der bliver taget i betragtning, når hverdagens travlhed rammer lederen. Og selv når ledere med succes formår også at coache og vejlede medarbejderen, så kan der stadig være områder, hvor medarbejderen ville være bedre tjent ved også at have adgang til en god ekstern erhvervscoach. Magt-ubalancen mellem ledere og medarbejdere kan gøre det svært at etablere en helt åben, sandfærdig og ligeværdig samtale, hvilket ellers er altafgørende for, at medarbejderen virkelig lærer og udvikler sig gennem coachingen.

En professionel erhvervscoach giver et trygt rum, hvor medarbejderne kan være ærlige om svagheder, faldgruber, problemer og udfordringer. Coachen kan udnytte denne ærlighed til at udfordre medarbejderne til at arbejde med svaghederne samt forstærke styrkerne, og kan gøre det uden det forventningspres, der ellers kan komme fra en leder eller medarbejders egen leder.

Fordelen ved professionel erhvervs-coaching

Mens medarbejdere står over for stadigt mere hurtige og flygtige forandringer, har ledere og medarbejdere desperat brug for et sted, hvor de bliver hjulpet til at se det store billede. Gode coachingforløb og sessioner skaber det rum ved at give lederne og medarbejderne mulighed for at træde tilbage, reflektere, samle sig og forbinde sig til deres styrker.

Den eksterne erhvervscoaching kan kaste lys over nye perspektiver, færdigheder og adfærd og stimulere problemløsningen så man kan nå konstruktivt i mål. Den holder medarbejderne intellektuelt i form ved at stimulere til dybere refleksion over organisationens retning og behov. Denne “headspace” kan give selvtilliden til at træffe svære valg og navigere i tvetydigheden i moderne arbejdsliv.

Gennem et godt coachingforløb kan ledere og medarbejdere også få mulighed for at udvikle deres kompetencer, for at levere projekter af højere kvalitet og blive styrket til at engagere, motivere og inspirere sig selv og dem omkring dem. Desuden kan erhvervscoachen fremme medarbejderens evne til at tænke selv, og til at være proaktiv, selvstændig og kritisk vurderende samt løsningsorienteret problemløsende. Og - selv engagerede medarbejdere, der tænker selv og træffer deres egne beslutninger, er guld værd!

Men dette niveau af dyb professionel erhvervscoaching tilbydes desværre sjældent. Faktisk er det eneste andet sted, hvor vi finder coaching tilbudt til "de mange", i sport.

Hvad sport-coaching gør bedre end erhvervs-management

Alle kender til sport-coachens rolle. Fra sidelinjen guider sports-coachen deres atleter til at udmærke sig og bringe deres styrker optimalt i spil. Intet hold og ingen atlet ville nogensinde have vundet et mesterskab uden den rigtige coach til at guide dem i den rigtige retning. De er ansvarlige for at atleten går fra teori til handling, og fra praksis til en vane. Resultater opnås gennem gentagen øvelse og mestring. Mens en enkelt flammende tale kan sætte adrenalinet i gang, er det gentagne handlinger, der bringer resultater.

I sportsverdenen er coaching tilgængelig for næsten alle, men af ​​en eller anden grund, på trods af de utallige eksempler på succes, er denne demokratiske tilgang aldrig rigtigt trængt ind i erhvervslivet. I erhvervslivet er det traditionelt kun nogle få udvalgte, der får adgang til en god coach.

Vi har alle de beviser, vi har brug for, i forhold til at kunne argumentere for, at det kan betale sig at tilbyde coaching, men alligevel er coaching stadig forbeholdt de få.

Coaching for alle!

De fleste organisationer undlader at investere strategisk i faglig udvikling for medarbejderne - på trods af at de ved, at medarbejderne er deres mest værdifulde ressource.

Nogle virksomheder tilbyder medarbejderne adgang til en række forskellige kurser, f.eks. i projektledelse eller selvorganisering. Disse kurser udbydes i større og større omfang online. Interne læringsplatforme bliver mere og mere populære og giver medarbejderne adgang til e-læringskurser og -uddannelser. Dette er fantastisk (i hvert fald bedre end ingenting). Problemet med kurser er manglen på kontinuerlig læring, feedback og opfølgning i dagligdagen. Den barske sandhed er, at uden feedback, selvrefleksion, udvikling og videre træning og anvendelse af ny adfærd - i virkelige situationer i dagligdagen - er selv de mest inspirerende kurser sjældent særlig virkningsfulde over tid.

Omvendt er værdien af ​​at have regelmæssige planlagte coaching sessioner stor. Det kræver øvelse og hårdt arbejde at forbedre arbejdsvaner og lederevner. For virkelig at opnå ekspertise og kunne “skinne” på det næste niveau, er vi nødt til at udfordre os selv, blive udfordret, støttet, bevæget og hjulpet – på den rigtige måde - i dagligdagen.

Gode erhvervscoaches er uddannede til at hjælpe medarbejderne med at udvikle sig og udmærke sig – i det helt rigtige tempo. Professionel erhvervs coaching foregår på arbejdspladsen, hvilket sikrer, at læring, refleksioner og træning finder sted der, hvor forandringen skal finde sted, og i et tempo, der passer med den enkelte

Ligesom med sport kræver det løbende træning, refleksion og øvelse at forbedre sig.

Løsningen? Online Erhvervs Coaching - Skræddersyet til dine behov

Hos Session mener vi, at coaching bør være tilgængelig for alle med appetit til at lære og en ambition om at udvikle sig. Det bør ikke være en eksklusiv ydelse kun for de få, og det bør være let tilgængeligt. Online coaching gør det muligt at tilbyde professionel erhvervs coaching til flere mennesker for en lavere pris og uden lokationen bliver en hæmsko.

At investere i ens team er mere end individuel udvikling, det fremmer en kultur af vækst og læring, der gennemsyrer selve organisationens struktur. Hvis hver medarbejder konstant udvikler sig, vil engagementet og dermed også produktiviteten stige. Det er forståeligt, at tidskrævende udviklingsprogrammer, der tager medarbejderne væk fra daglige aktiviteter og koster mange produktionstimer, ikke er realistiske for allerede travle teams. Investeringen i erhvervscoaching er dog til at have med at gøre. En time hver anden uge eller måske endda en gang om måneden kan planlægges og rummes. Og afkastet i forhold til medarbejdernes engagement, lykke og vækst taler for sig selv.

Vi håber du er enig, og vi håber du er klar. Tag fat i for at lære mere om vores skræddersyede globale online erhvervscoachings-løsninger og styrkebaserede lederudviklingsprogrammer.

Vores vision er en verden med fantastisk ledelse og bæredygtige organisationer.

Missionen er at demokratisere adgangen til erhvervsuddannelser af høj kvalitet og fjerne økonomiske og lokationsbaserede barrierer for faglig udvikling.

Lad os komme i gang.

Enjoyed the article?
Share:

Related content

Hvordan man opbygger robusthed og modstandskraft når livet rammer hårdest: Perspektiver fra en erhvervscoach i Kiev, Ukraine

Meet the Author

Pernille Brun

Pernille Brun

Erhvervscoach, CEO & Co-Founder, Session

Erfaren strategisk rådgiver, Forretningskonsulent, Executive Coach, Facilitator, Bestyrelsesmedlem og oplægsholder. Forfatter til fire bøger om organisatorisk liv og ledelse, som f.eks. "Strengths-Based Leadership Handbook" og "On the Move - lessons for the Future from Nordic Leaders".

Ready to get started?Put your learnings to work.