Session Logo

Optimer vejen til succes
i din portefølje

Vil du styrke evnerne i forhold til lederskab og organisationsudvikling i dine porteføljevirksomheder? Vi samarbejder med startups og venturefonde med at udvikle stifternes lederevner og tilbyder et struktureret 6-måneders program med en kombination af læring i mindre grupper samt individuel coaching. Vores model har leveret enestående resultater for vores kunder.

Startups der deltager i et panel ved TechBBQ i København

En af vores grundpiller i byFounders er ‘Founder Compassion’: Vi investerer i vores founders, ikke kun økonomisk, men også i vores langsigtede forhold til dem.

I erkendelse af, at en sund virksomhed har brug for en sund rorgænger - dvs. en person som er i kontakt med sig selv og virkeligheden - så stræber vi efter transparens og ærlighed i alle vores interaktioner med stifterne i vores portefølje. Som et resultat af denne ambition har vi investeret i et coaching-program, som vi tilbyder til stifterne af vores porteføljevirksomheder.

Til at afvikle programmet valgte vi ‘founder coaching’-programmet fra Session. Det har været en stor success blandt vores porteføljevirksomheder, og vi har modtaget flotte anmeldelser og feedback. Programmet har hjulpet vores stiftere med at udvikle flere af de lederevner, de har brug i forhold til at vokse og få succes, og de har opbygget stærke bånd til hinanden. Vi er overbeviste om, at programmet fortsat vil have en positiv indvirkning på vores porteføljeselskaber, og vi er begejstrede for vores fortsatte samarbejde med Session.

Eric Lagier, Founding Partner @ byFounders
Eric Lagier
Founding Partner @ byFounders

Vores samarbejde med byFounders VC

Casestudie

Vi er stolte af vores samarbejde med byFounders VC og deres porteføljevirksomheder. byFounders rakte ud til Session i 2021 med en ambition om at tilbyde udvalgte stiftere fra deres porteføljevirksomheder adgang til et struktureret program med faciliterede gruppediskussioner og individuel coaching.

Samarbejdet har ledt os til udviklingen af et 'Founder Coaching'-program med følgende overordnede struktur:

  • Programmet består af fem gruppesessioner og fem individuelle coaching-sessioner, hvor stifterne vil modtage feedback på deres styrker og arbejde med dilemmaer fra deres virke som ledere.
  • Programmet starter med en 2-timers gruppesession med fokus på at lære hinanden at kende og fastlægge grundreglerne for programmet.
  • Forud for den anden gruppe-session tage alle stifterne en Gallup StrengthFinder-test med efterfølgende afrapportering fra gruppens facilitator.
  • Derfra vil gruppen tage stilling til emnerne for de resterende gruppe-sessioner, hvor stifterne på skift præsenterer dilemmaer og modtager feedback fra gruppen.

Vores strukturerede program kombinerer dermed gruppesessioner og individuel coaching for at hjælpe stifterne med at løfte deres lederevner og nå deres mål.

Sådan fungerer det

Founder coaching

Gruppedannelse

En gruppe af 6 founders udvælges af den sponsorerende venture-kapitalfond. Vi anbefaler at danne en gruppe med blik for mangfoldighed. Men ideelt set bør stifterne være på omtrent samme stadie af deres rejse med deres virksomhed.

En gruppe forretningsfolk der ser ind i en retro 3D foto kassette.

StrengthsFinder-test og afrapportering

Alle tager en Gallup StrengthFinder-test og mødes med coachen for at modtage feedback og afrapportering på deres personlighedsprofil. Vi bruger denne viden til bedre at forstå hinanden i de efterfølgende sessioner.

Kvinde der klatrer på en klatrevæg for at illustrere en stifters mentalitet.

1. gruppesession

Den første online gruppesession (2 timer) er fokuseret på at lære hinanden at kende. Der er også her programmet sparkes igang med praktisk information og husreglerne omkring fortrolighed.

Kvindelig stifter der sidder ved sin laptop.

Stifternes dilemmaer

Emner for de følgende gruppesessioner bestemmes af gruppen. I hver session vil en stifter (efter tur) præsentere et dilemma og få feedback fra gruppen. Gruppe-sessionerne varer halvanden time og faciliteres af en erfaren erhvervscoach med stor erfaring med startups.

Online coaching session for en gruppe founders

Individuel coaching

Under de individuelle coachingsessioner, som varer cirka 1 time, fokuserer vi på stifterens styrker, og hvordan de kan bringes i spil for at opnå maksimal effekt i deres arbejde. Vi adresserer også stifterens individuelle udfordringer og behov. Formålet med disse sessioner er at hjælpe stifterne med at udvikle deres evner som ledere og vokse personligt til gavn for deres virksomhed.

Stifter som er midt i en online coaching session.

Effekt

Citater fra founders

Indvirkningen for mig personligt var stor. Q2 var et meget svært kvartal på så mange niveauer, og både de individuelle sessioner og gruppesessionerne hjalp mig virkelig med det. Og det påvirkede min forretning på en rigtig positiv måde, jeg fik faktisk god feedback fra både medarbejdere og kunder.

Gruppe-sessionerne var fantastiske (...) gode diskussioner og eksempler fra det virkelige liv. Det gav selvtillid! Der ikke er én rigtig måde, vi forsøger alle at bygge og gøre det bedste vi kan.

Facilitatoren / coachen er en åben og varm person (...) Hun får ens styrker frem, og pakker ikke tingene ind. Hvis noget skal ændres, tager hun det op på en empatisk og løsningsorienteret måde, til gavn for mig, mine omgivelser og min virksomhed.

Efter programmet har jeg endelig fået organiseret mig med en coach! Programmet overbeviste mig om hvor meget det betyder for mig og min virksomhed. Jeg fik derfor en fast coach, der hjælper mig med at holde mig på sporet.

Jeg synes virkelig, det gav rigtig god mening at sætte forskellige founders sammen. Facilitatoren gjorde et utroligt stykke arbejde med at sikre, at vi havde et rigtig godt ‘rum’, hvor vi kunne diskutere alle de svære ting, dele udfordringer, tips og råd osv. Faktisk var det første gang, hvor jeg havde et sted hvor jeg bare kunne tænke højt og få værdifuld indsigt i, hvordan jeg kan blive en bedre leder og bringe min virksomhed til det næste stadie.

Jeg kan kun give programmet 5 ud af 5 stjerner! Virkelig værdifuldt - så stor tak.

En ATV som er lettet op i luften over en klit med en virksomheds-stifter ved rettet.

Få accelereret din portefølje?

Tag kontakt og tryk på speederen